Sådan her undgår du at havne i RKI

Hvis du først er havnet i RKI, kan det være ekstremt svært at slippe ud igen. Her bliver du stemplet som en dårlig betaler – og dette kan have langvarige konsekvenser. Du kan se frem til at få afslået fremtidige banklån, telefonabonnementer samt kredit- og kontokort. Derudover kan du blive forhindret i at betale på afbetaling. Både banker, finansieringsselskaber og mobilselskaber tjekker RKI-registeret, inden de tager dig som kunde. Vi anbefaler derfor du følger nedenstående råd til hvordan du undgår at havne i registeret i første omgang.

Planlægning er guld

Læg budgetter. Brug f.eks. et Excel ark, notesblok eller telefon til at notere dig diverse indtægter og udgifter. Det lyder ganske indlysende og banalt, men ikke desto mindre giver det en vigtig oversigt over hvorvidt du tæring efter næring. Hvis dette er tilfældet bør du se efter om du har unødvendige eller overfladiske udgifter du kan skære ned på, eller om der er steder du kan forøge indtægten. For eksempel ved at kigge dig om efter en mindre lejlighed, eller få et ekstra job.

Overvej grundigt større investeringer

Hvis du står over for at skulle investere i, for eksemplets skyld, en ny lejlighed, bil eller nyt hus skal du tænke dig om. Når det kommer til større, længerevarende investeringer skal du researche og tænke værdi ud i fremtiden. Er det bolig du er ved at investere i, kan det betale sig at overveje beliggenheden, eftersom dette er en altafgørende faktor for de fleste boligejere, og ikke er noget der ændre sig på en dag. Ligger det tæt på by, skov, station eller vand? Er der gode transport-, job- og indkøbsmuligheder?

Sammenlign lånenes ÅOP

Er du i en situation med en større investering hvor lån er et uundgåeligt onde, må du tjekke hvilket lån der passer dig bedst. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilket lån du tager! Man kan nemt fristes med løfter om lån med billige renter, men ofte er disse lån fyldt med skjulte gebyrer. Dette gør lånet dyrere på den lange bane, end et lån med højere renter og lavere gebyrer. Derfor skal du altid sørge for at sammenligne lånenes ÅOP. ÅOP er et udtryk for lånets samlede årlige omkostning i procent. Her bliver der taget højde for renterne, ellers skjulte gebyrer og øvrige udgifter i forbindelse med lånet. Internettet er et fantastisk redskab til netop dette, og der findes samtlige sammenligningshjemmesider der kan hjælpe med at finde lånet som passer bedst til dig. Du kan eksempelvis undersøge forbrugslån på Forsiden. Noget helt ekstra ordinært ved de viste lån her på siden, er at de alle enten er rentefri er fuldstændig gratis.

Betal regninger til tiden

Vigtigst af alt er at betale dine regninger til tiden. Selvom det lyder banalt er det utroligt essentielt for at undgå at havne i RKI. For hvis du glemmer at betale dine regninger til tiden, og misser to rykkere, ender du op i RKIs register som en dårlig betaler. Derfor skal du altid sørge for at vide hvilke regninger du har, hvem du skal betale dem til og på hvilket tidspunkt. Dette kan gøres meget nemmere ved at benytte dig af sider som betalingsservice som automatisk betaler dine regninger for dig til tiden. Derved undgår du rykkere, glemte rykkere og uønsket indmelding på RKI’s register.

Læg en Kommentar