Vær opmærksom ved sammenligning af forbrugslån

Der findes mange forskellige sammenlignings websites på nettet. De kan være til for at sammenligne alt fra flyrejsers priser til forbrugslån. Det forholder sig dog sådan at man skal være ekstra forsigtig når man sammenligner forbrugslån på internettet. Det er trods alt et rimeligt kompliceret produkt der indeholder lingvistik som ÅOP, der ikke nødvendigvis er i det almene vokabularium.

Vildledende sammenligninger

Mange sider skjuler eller oplyser en forkert ÅOP (årlige omkostninger i procent), som kan vildlede den mindre erfarne forbruger. ÅOP skal dække de samlede årlige udgifter for lånet i procent. De samlede årlige udgifter omfatter den årlige rente, opkrævningsgebyrer, eventuelle etableringsgebyr med flere.

Med de mange komplicerede facetter kan mange sider nemt udelukke at udstille relevante oplysninger og virke vildledende for forbrugeren der ikke nødvendigvis er ekspert på lån, eller overhovedet ved hvad de skal lede efter. Står du lige nu og her og mangler penge, kan du trygt benytte Kreditanmeldelser.dk til at sammenligne forbrugslån.

Overflod af unge i RKI

Det er især uerfarne forbrugere der bliver vildledt i låns verdenen. Tallene viser at unge i stigende grad bliver meldt ind i RKI på grund af ubetalte regninger og rykkere – 55.000 unge, for at være nøjagtig, er stemplet dårlige betalere i RKI. Ofte er dette fordi unge tager et alt for dyrt lån, på grund af de skjulte gebyrer.

En undersøgelse fra Finansrådet viser at hver femte mellem 18-29 har en gæld på 100.000 kr. eller højere, og at de unge i gennemsnit skylder 60.000 væk. Dette kan have negative konsekvenser for deres fremtidige kreditvurdering i bankerne. Tager man et lån til en bolig lyder en gammel tommelfingerregel, at hvis man allerede har et forbrugslån, kan man få 3-4 kr. mindre til boligen for hver krone man har lånt i forbrugslånet, end hvis man var fuldstændig gældsfri. Eksempelvis, har man lånt 50.000 kr., kan man låne 150.000-200.000 kr. mindre til en fremtidig bolig. Derfor har forbrugslån en enorm påvirkning på unges privatøkonomi. Du kan tage et kig på https://www.dit-kviklaan.dk for at finde andre gode forbruglåns og kviklåns muligheder.

Unge er generelt desværre en del af en ganske kedelig faldgruppe: Mennesker med manglende viden om personlige økonomiske begreber. Derfor arrangerede Finansrådet en såkaldt ”pengeuge” i folkeskolerne landet over, til at ruste børnene mod fremtiden. Formålet med denne pengeuge var at give eleverne håndgribelige metoder til at få styr på privatøkonomien med. Hvis man ikke går i folkeskolen og har misset chancen for at deltage i pengeugen, er der dog også andre metoder til at styre privatøkonomien. Et godt eksempel værende på www.spiir.dk, hvor man kan anvende et gratis budget program, få hjælp til ens forbrug og indtægter, efterfølgende hjælp og vejledning til hvordan du lægger et ordenligt budget.

Du kan læse hvor du selv undgår at havne i RKI her.

Guldkorn fra Spiir

I samtale med co-founder og produktchef fra Spiir, Rune Mai, udtaler hun “Med Spiir er det utrolig nemt at få et overblik over forbruget. Det er vigtigt at få spejlet sig selv, og der er altid overraskelser. Vi har alle sammen et billede af, hvordan vi forbruger, men virkeligheden er ofte en smule anderledes. Med et godt spejl på sit forbrug får man mulighed for at handle anderledes. Vi oplever, at folk som bruger Spiir vedvarende nemt sparer 10 % på privatforbruget”.

Ved at holde et vågenet øje på privatøkonomien kan man undgå at havne i RKI. Hold styr på udgifterne og indtægterne kan du også holde styr på hvor meget det er du skal bruge hver måned for at betale tilbage på forbrugslånet.

“I modsætning til et regneark så får du opfølgning på hver budgetpost helt automatisk med Spiir. Du kan nemt se, hvad der gik over og hvad der ikke gjorde. Det er en helt ny måde at styre sin økonomi på, som man kun kunne før ved at tælle kvitteringer hver måned”. Fortsætter Rune Mai. Spiir kan gøre det mere overskueligt at følge med i udgifterne og overholde det lagte budget.

På tværs af banker

Langt de fleste banker udbyder en budgetservice via deres netbank. Dette komme dog med den uønskede konsekvens, at hvis du ønsker at skifte bank vil alt denne data, forbrugsoversigt og budgetplanlægning gå tabt – og det kan i mange tilfælde betale sig at holde øje med bankernes priser, og skifte til et mere attraktivt bankvalg hvis priser i egen bank stiger. Derfor kan du med fordel vælge at bruge Spiir, som er uafhængig af dit bankvalg, og altid beholder oversigter over forbrugsdata samt budgetter. Eller som Rune Mai siger det:

“Spiirs budget virker på tværs af bankerne og du bevarer dit økonomiske værktøj og overblik uanset om du vælger at skifte bank. Det er noget som ingen banker tilbyder i dag. Så første skridt i at sikre din økonomi, bør være at gøre den uafhængig af din bank”.

Hvis du selv er på udkig efter et godt lån, kan du her se en oversigt over gratis lån.

Læg en Kommentar