Hyppige spørgsmål ved rentefri lån

I denne artikel kan du læse om nogle af de mest stillede spørgsmål, når folks skal ud og stifte et rentefrit lån. Hvis du selv har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os pr. mail. Vi vil med bedste evne forsøge at besvare dine eventuelle spørgsmål om lån, hvad end det er betalte-, rentefri- eller gratis lån.

Hvordan vælger man det helt rigtige rentefri lån?

Der eksisterer mange forskellige typer af rentefrie lån, hvilket hjælper med at tilpasse lånet til netop dine behov. Det er vigtigt at undersøge alle detaljer, inden der tages en lån. Ved nogle rentefrie lån kan der ofte være gebyrer eller andre uventede udgifter i forbindelse med lånet. Det er derfor vigtigt, at man er klar over, at en rentefrit lån ikke nødvendigvis er et omkostningsfrit lån. Det er kun juridisk set, at disse stadig bliver kaldt for “rentefri” lån. Dette skal ikke virke som en skræmmekampagne, men blot som en reminder om, at man skal undersøge forholdene om det lån, som man overvejer at benytte sig af.

Hos Vivus er det muligt at låne op til 4.000 kroner, som er rente- og gebyrfrie, samtidig med, at der skal overholdes en tilbagebetalings dato, som er fastsat på forhånd. Grunden til, at Vivus benytter sig af dette, er fordi de kan give kunderne en smagsprøve på deres produkt og deres ydelser – omkostningsfrit. Kunderne får chancen for at prøve Vivus af, inden der eventuelt bliver taget et større lån.

Er et rentefrit lån gratis?

Bare fordi der ikke betales renter af et rentefrit lån, skal man dog være opmærksom på, at dette ikke er ens betydning med, at lånet er gratis. Der er som regel omkostninger gemt i gebyrer eller i stiftelsesomkostninger. I sidste ende, betyder det, at låntageren kan stå med rentelignende omkostninger. For butikker og virksomheder er det mere attraktivt, hvis lånet bliver kaldt for “rentefrit”, da det har en tendens til at tiltrække flere potentielle kunder. Der bliver altså betalt et gebyr, frem for en rente. Typisk bliver det set på et gebyr, som bliver lagt oven i varens originale pris, og dermed ikke som en rente af prisen.

Nedenfor er opstillet to grunde til, at butikker tilbyder rentefrie lån, hvor der ikke er nogle ekstra omkostninger.

  1. Den faktiske pris på et produkt/ydelse, er dyrere, i forhold til andre steder. Sammenlignet med prisen i butikken, bliver der ikke betalt mere for produktet. Men sammenlignes der med andre steder, bliver der betalt mere, fordi produktet kan findes billigere hos andre forhandlere.
  2. Butikker benytter sig også af dette for at holde på kunder, og skaffe faste kunder. Kunder føler, at butikken giver en slags rabat, som gør, at kundens chance for at vende tilbage forøges. I fremtiden vil butikker kunne tjene penge på, at kunder vender tilbage grundet gode tidligere oplevelser med butikken.

Rentefrie lån for gode til at være sandt?

Ser du et lån, som du føler virker urealistisk godt, så har denne tekst forhåbentlig forberedt dig på, hvordan du skal agere. Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det som regel også. Det maksimale beløb man kan låne gratis er 4.000 kroner, hvor beløbet skal være tilbagebetalt efter 30 dage. Derfor er dette ikke den optimale løsning, hvis man er på udkig efter et mere langsigtet lån, hvor tilbagebetalingstiden er en del længere.Spørgsmål til rentefri lån

På udkig efter lån? Kig efter ÅOP

I Danmark er det blevet en del af lovgivningen, at virksomheder, som låner penge ud, skal oplyse lånets ÅOP – dette er et krav for lånevirksomheder. ÅOP er den årlige omkostning i procent. Falder du over et rentefrit lån, som ikke er gebyrfrit, anbefales det, at sammenligne ÅOP med andre tilgængelige lån. Dette kan ved en sammenligning vise om det er et rentefrit, gebyrfrit eller et lån, som både består af renter og gebyrer. Dette mindsker risikoen for at blive narret væsentligt, da der oftest kun bliver holdt øje med rentens højde eller gebyrer på lånet.

Her kan du låne penge helt gebyr frit

Hvis du kunne tænke dig at stifte et helt rentefrit lån, som ovenikøbet heller ikke har nogen omkostninger ifb. stiftelse eller andet, kan du på Kreditanmeldelser se en dagligt opdateret liste over rentefrie lån. Listen viser præcis de steder, hvor du kan stifte et gratis lån.

Læg en Kommentar